Home / Mode / Traditionell stickning
Traditionell stickning

Traditionell stickning

Fingervantar @ DigitaltMuseum.se

Stickning har varit i praktik sedan generationer. Ända sedan garn och ull började bli populärt har konceptet att sy dem utvecklats. Sticka i rundan kräver speciella nålar. Denna typ av nål har två avsmalnande ändar som är anslutna med en flexibel kabel. Syftet med att tillverka sådana nålar var att tillhandahålla en alternativ lösning på den dubbelpunkta nålen.

Begrepp

Stickning i omgången är att använda den traditionella metoden för stickning men med en runda nål. du måste gjuta sömmar på ett cirkulärt sätt och fördela dem jämnt runt nålen. När detta är gjort måste du skjuta dem längs kabeln och arbeta på ett spiralformat sätt.

När du har fått önskat antal maskor kan du börja sticka med lager och justering. Du måste vara försiktig och se till att ingen av sömmarna glider ut ur nålen. När en rad är klar måste du vända den över och föra nålspetsarna ihop för att bilda en cirkel. Sedan kan du börja sticka genom att placera arbetsgarnet och se till att det rinner upp från gjutstygn. Börja nu med det traditionella sättet att sticka tills den önskade längden har uppnåtts av garnet.

När du stickar ska du se till att ditt arbete inte är vriden. Genom att sticka ordentligt kan du se till att tyget som har stickats har ett enhetligt mönster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*