Home / Dekor / Ark vinylgolv
Ark vinylgolv

Ark vinylgolv

DIY Tile Decals Stair Stickers

Ark vinylgolv är ett mycket vanligt val för golv i hem och hyreshus och av goda skäl. Ganska enkelt att installera, och även om det inte är lika hållbart som andra golvalternativ, ger vinylgolv ett varierat och attraktivt utseende när det installeras och vårdas ordentligt.

Detaljer att tänka på

Det finns olika kvaliteter av slitytor, med varierande hållbarhet när det gäller livslängd i att hålla sig under fottrafiken. Mängden fottrafik och / eller familjestorlek är något som bör beaktas när du väljer en laminatgolv. En familj med barn kommer att behöva ett val av högre kvalitet med en längre slitageklassificering, desto mer om husdjur är med i bilden också. En annan faktor som påverkar både färg och hållbarhet kommer att vara om färgen inläggs i vinylen, där till och med en liten munk inte kommer att ses lätt eftersom färgen och mönstret är inlagd i vinylens tjocklek. Naturligtvis kommer den här funktionen att kosta mer än en färg eller mönster som helt enkelt är tryckt på vinylytan. Påtryckt kommer att slitna lättare, dyka upp mer med valmöjligheter och därmed också kosta mindre.

Överväganden vid installationen

Färgmönster kommer också att vara en övervägande, och för mer än det uppenbara skälet att samordna med de omgivande mötena i rummet. Komplexiteten i mönstret, mängden nedskärningar som ska göras, inventarier att arbeta runt och om installatören är en anställd professionell eller en helg gör det själv. De flesta vinylgolvplattor kan installeras av en husägare med grundläggande verktyg och kunskap, men skärning av hinder i ett rum och matchande mönster över snittlinjer kan bli svårt och kan behöva mer teknik och erfarenhet än en vanlig husägare kan ha.

Liksom med andra golvprodukter är tillståndet på undergolvet under av största vikt. Alla områden som ska täckas bör vara fria från damm som förhindrar att en god limbindning uppstår och partiklar som skulle överföra och lämna bulor och avtryck i det färdiga vinylgolvet.

Vad ska man göra

Som tidigare nämnts i den här artikeln kan vinylgolv skadas genom rutinmässig användning. Att tappa ett skarpt föremål på det, till exempel, kan skapa en manus eller till och med ett snitt i materialet. Kommer detta att behöva byta golv? Antagligen inte. Oavsett, om du letar efter ett golvbeläggning som kostar mindre materialkostnader och är lättare, därför billigare att installera, borde vinylgolv vara en övervägande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*