Home / Dekor / Korkgolv
Korkgolv

Korkgolv

A Stylish Kitchen for Less: 10 Great Looking Kitchen Faucets Under $200 — Apartment Therapy's Annual Guide

Om du planerar att byta golv i ditt hem och funderar på korkgolv, kom ihåg att korkgolv har ett antal nackdelar. Även om det finns vissa fördelar, men jämfört med andra golvalternativ, korkgolv i allmänhet saknar kort. För att se till att du fattar ett informerat beslut har vi skapat en lista över några av de vanligaste nackdelarna med korkgolv.

tätning

Det är mycket viktigt att täta korkgolv för att säkerställa att det förblir skyddat mot skador. Så snart golvet installeras måste du täta golvet för att säkerställa att det är väl skyddat från skador orsakade av vatten, fläckar och andra typer av problem. Dessutom är det också mycket viktigt att se till att ett tätningsmedel av god kvalitet används och en proffs har gjort tätningsarbetet för dig eftersom tätningsmedel av låg kvalitet eller felaktig applicering av tätningsmedel lämnar golvet mycket sårbart för skador.

Rengöring

Korkgolv kräver högt underhåll och rengöring. Dessutom är rengöring av korkgolv inte så enkelt som du kan tänka dig. Som nämnts ovan är korkgolv mycket sårbara för vattenskador. Om golvet blir vått börjar det expandera och resulterar i en ojämn struktur. Med tiden kommer sprickor att utvecklas på golvet. När du jämför med andra golvalternativ, kan du inte bara torka korkgolv med vatten.

Skada

Som nämnts ovan är korkgolv utsatta för vattenskador. Förutom de skador som orsakats av vatten är korkgolv också sårbara för fysiska skador. Till exempel, om du av misstag tappar något tungt på korkgolvet, kommer en duk direkt att visas på golvet. Bortsett från detta kan tunga möbelenheter också resultera i djupa bucklar på korkgolv över tid.

Kosta

Medan korkgolv anses vara billigt jämfört med andra golvalternativ som lövved, är det fortfarande dyrt än laminat och mattor. Dessutom leder kostnaden för applicering av tätningsmedel och reparation av skador generellt till höga underhållskostnader jämfört med andra typer av golvalternativ.

Fading

En annan nackdel med korkgolv är det faktum att det blir lättare när det blir överexponerat för solljus och kommer att börja bleka. Som ett resultat kan korkgolv inte installeras nära dörrar eller fönster.

Som ni ser finns det ett antal nackdelar med att installera korkgolv. Om du vill byta golv finns det många prisvärda alternativ som inte har så många nackdelar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*