Home / Dekor / Laminerat golv
Laminerat golv

Laminerat golv

IKEA GOLV Laminatgolv

Laminerade golv tar stormbranschen med storm. Deras enkla klick-typinstallation är ett av orsakerna till dess överväldigande popularitet. Allt du behöver göra är att smälta olika typer av material och försegla dem tillsammans. På grund av denna genomförbarhet är antalet alternativ du har när det gäller laminerat golv stort. Åtta från sten, brickor till trä, du kan välja vad du vill.

Eftersom det finns så många olika typer av alternativ att välja mellan, har vi differentierat de olika typerna baserat på deras installationsprocess och olika ytytor. Detta gör det lättare för dig att förstå vilken typ av laminerat golv som bäst passar ditt behov.

Typer av installation

Genom att dela olika typer av laminerade golv utifrån deras installationsprocess kan du enkelt förstå vilken typ av golv du behöver.

  • Limt laminat - Som namnet antyder kommer fogarna att vara limmade för denna typ av laminat. Medan det resulterande är mycket hållbart, är installationstiden och kostnaden mycket högre jämfört med laminat som inte behöver lim för installation.
  • Limfritt laminat - Majoriteten av laminerade golv över hela världen är av limfri typ. Många av limfria golv har underdynor vilket ytterligare gör processen enklare och snabbare. Vissa typer av laminat kommer emellertid att kräva att du köper underplattorna ytterligare. Dessa kuddar erbjuder förbättrad kudde på golvet och absorberar också ljud.
  • Förlimat laminat - Denna typ av laminat har redan applicerat lim på dem. Du behöver helt enkelt fukta limet och placera golvet.

Ytetyper

Detta är också ett idealiskt sätt att välja laminerat golv. Med den typ av utseende du vill kan du enkelt välja den från ett brett utbud av tillgängliga alternativ.

  • Strukturerad - Dessa laminat har en strukturerad yta. Även om de inte kan matcha med golv som faktiskt har korn och spår, gör de ett utmärkt jobb med att lura ögonen.
  • Släta - De har helt enkelt en lackliknande yta, som trägolv. Det finns olika typer av glansbehandlingar att välja mellan. Du kan ha låga, medelhöga och högglanslaminerade golv.
  • Handskrapade - Medan trägolv vanligtvis bar denna typ av struktur, har framstegen inom golvindustrin nu gjort det tillgängligt för laminerat golv också.

Bortsett från ovan nämnda installation och yttyper utvecklas världen av laminerade golv fortfarande. Därför är det bättre att vänta och titta på om du letar efter något mer unikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*