Home / Dekor / Modernt laminatgolv
Modernt laminatgolv

Modernt laminatgolv

Pergo Laminatgulv – Modern Plank Sensation ’Limed Grey Oak’ (L0331-03367) i en moderne stue. Klikk her for å oppdage ditt favorittgulv til stuen. #laminat #gulv #pergo #inspirasjon

Introduktion

Det finns många olika typer av golvmetoder tillgängliga nu (det fanns bara ett begränsat antal metoder tidigare) tack vare de senaste innovationerna på detta område. Det finns en typ som passar alla, oavsett om du föredrar naturliga eller konstgjorda, det finns alltid någon typ som verkar intressant för just den personen. De olika metoder som finns nu är golv med stenar som marmor, graniter, skiffer och sandsten eller med träträd som teak, röd ek, vit ek och bambu eller det finns många konstgjorda golvmetoder som vinylgolv, marmoleumgolv och laminatgolv. De är gjorda så att det ser ut som om ett naturligt material användes för golv.

Användningar och fördelar

Laminatgolv är en typ av golv där flera lager används. Det består huvudsakligen av ett syntetiskt golvmaterial som kombineras med en lamineringsprocess för att öka dess styrka, stabilitet och hållbarhet. Laminatgolv efterliknar träets utseende noggrant. Detta görs genom att hålla ett lager av fotografisk design under ett annat tydligt lager för att skydda det från att desfigureras. Marknaden och populariteten för laminatgolv hade en betydande tillväxt de senaste åren eftersom det är hållbart, enkelt att installera och lätt att underhålla. De andra fördelarna det har jämfört med andra golvmetoder inkluderar att vara billigare och att kräva mindre skicklighet och kunskap att installera jämfört med andra typer av golvmetoder. Det är också hygieniskt eftersom flera av laminatgolvmärken säljer produkter som har antimikrobiell syntetisk organisk polymer för att förhindra tillväxt av mikrober på dem. En annan fördel med att använda laminatgolv är att dess design är mångsidig. Detta är resultatet av utformningen av laminatgolv som ett lager av tryckt fotografisk design. Det kan ha nästan alla realistiska snygga mönster från trägolv till nyligen genomförda mönster av stenar som kulor eller graniter. En annan fördel är att det är lätt att rengöra med torra föremål som kvastar, även om det rekommenderas att rengöra med våta moppar eller vatten.

Märken

Det finns många märken som hjälper oss att hitta rätt typ och design av laminatgolv vi vill ha. Kostnaderna för ett märke kan öka beroende på dess kvalitet, så det är lätt att hitta det som passar in i din budget eftersom många märken finns. De olika laminatgolvmärkena är BerryAlloc-laminatgolv, Tarkett-laminatgolv, Quick-Step-laminatgolv, Bruce-laminatgolv, Mohawk-laminatgolv, Pergo-laminatgolv, Armstrong-laminatgolv och många fler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*