Home / Dekor / Runda matbord
Runda matbord

Runda matbord

T.D.C: thonet chairs, art + pendant light

Matbord finns normalt i tre former. Rektangulär, fyrkantig eller rund. Ett fyrkantigt bord används normalt när det finns antingen 2, 4 eller 8 personer som sitter vid bordet. Varje person är likvidistant från nästa. Detta gör att gruppen äter vid bordet mycket avslappnad och i en bekväm miljö. Incase fler människor behöver sitta vid bordet, sedan kan två eller flera fyrkantiga bord förenas för att skapa ett rektangulärt matbord.

Nackdelen med denna typ är att bordet inte ska vara så att det överträffar rummet och tar upp större delen av utrymmet, och det ska inte heller vara så litet att rummet ser tomt ut. Dessutom är de som sitter nära väggen besvärliga eftersom de har problem med att flytta in eller ut ur sin plats såväl som de känner sig trånga på grund av väggens närhet.

Runda matbord är å andra sidan perfekt anpassade till små matsalar och matplatser. Det finns inget bord på bordet och miljön som skapas är vänlig och varm. Eftersom runda matbord inte har vassa kanter är de barnvänliga. Dessa bord kan också fördubblas för att spela olika typer av brädspel och kort. Runda matbord har nu blad. Om det finns fler människor än väntat kan bladen dras ut och därmed kan fler människor rymmas på bordet. Man måste dock kontrollera att tabellen inte är benägen att tippa över.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*