Home / Dekor / Skiffergolv
Skiffergolv

Skiffergolv

Skiffergolv i TV rum färg Cenere format 60x60cm yta finslip by Pronto Kakel Malmö

Skiffergolv är känt för att vara mycket attraktivt och poröst, men de är mycket benägna att fläckar och de behöver alltid särskilt underhåll och vård för att se bra ut. Därför hur kan du hålla golvet stick och spänn?

Rengör golvet

Du måste svepa golvet ordentligt för att ta bort avfallet, dammmoppa golvet och medan du är på det måste du se till att du bara mopar i en riktning. Fram och tillbaka rörelse måste undvikas eftersom den alltid rör sig damm runt huset.

Om ditt skiffergolv är smutsigt kan du använda ett milt tvättmedel, skifferrensare och vatten för att bli av med skräp. Dessutom måste du se till att du vrider din mopp ordentligt för att ta bort överskott av vatten. Moppa även alla områden till och med basskivan och skölj sedan golvet med rent vatten för att avlägsna tvålresterna och skummet. Fyll på din hink med varmt vatten och skölj golvet igen.

Låt golvet torka genom att hålla husdjur och människor borta från golvet.

Borttagning av fläckar

Om det finns spill på golvet, kan du torka av dem med en pappershandduk eller en mjuk trasa i det ögonblick spillet inträffar.

Du kan också ta bort fläckarna med borst som inte är metalliska, liten mängd tvättmedel och vatten och om fläcken är beständig kan du använda väteperoxid och vatten.

Låt lösningen sätta sig på fläcken i ett par minuter innan du tvättar bort den. Alternativt kan du behandla fläcken med en blandning av bakpulver och väteperoxid. Applicera pastan på fläcken och tvätta pastan efter några minuter med en blandning av väteperoxid och vatten.

Om fläcken är på den färgade injekteringen kan du applicera lämplig grädde, lämna den i tio minuter och sedan skölja bort grädden med varmt vatten.

Förutom att skiffergolvet är poröst är de också benägna att fläckar, därför kan du applicera ett golvtätningsmedel på skiffergolvet för att förhindra att det fångar några fläckar.

Använd inte heller mattor eller gummipackade mattor på ditt skiffergolv eftersom de vanligtvis skadar golvet. Använd aldrig en oljebaserad dammmopp på golvet och du måste se till att golvrengöraren inte innehåller några sura komponenter eftersom det lätt raderar skiffergolv. Dina skiffergolv ser alltid glamorösa ut om du använder rätt teknik för att underhålla dessa golv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*