Home / Dekor / Tuftad matta
Tuftad matta

Tuftad matta

Lauritz.com – Carpets and rugs – Tuftad matta, Dalahäst av Anne Carlquist och Anna Fjällbäck. HITEX – SE, Malmö, Baltzarsgatan

En tuftad matta är av hög kvalitet, fina och prisvärda matta som används allmänt runt om i världen. Tufting är en typ av vävning av ett tyg så att fibrerna som används dras ut från underlaget. Och ytterligare stöd läggs sedan till underlaget där fibrerna redan är sytt för att ge det fasthet och stöd så att det kan bibehålla sin struktur och vara hållbart. Oftare är tuftade mattor tillverkade av syntetfibrer, men de kan tillverkas med vilken fiber som helst som vävas ut på ett tuftat sätt. Oavsett vad dina designkrav och överkomliga priser är, kan en tuftad matta göras till vackra mönster, färger, strukturer, storlekar och former. Eftersom dessa är riktigt slitstarka kan de placeras både inomhus och utomhus och kommer inte att dras ut från sitt ursprungliga utseende (om du tar hand om dem, uppenbarligen!). Kostnaden för ett typiskt tuftat matta beror på den använda fibern, typen av mönster som ska tillverkas och produktionsmetoden.

Hand tuftade mattor:

Tillverkade med mindre arbetskrav och en maskin som kallas tuftpistol, kan hand tuftade mattor vara enkla att göra och därmed kosta mindre jämfört med andra handgjorda mattor. Men de är fortfarande dyrare än andra tuftade mattor. De kan pryda din bostad på ett modernt och elegant sätt. Detta innebär att de kan ge en mängd olika möjligheter att designa ditt rum från.

Ulltoppade mattor:

Ulltoppade mattor kan tillverkas eller handgjordas beroende på metod som det är vävt med. De är vanligtvis mycket plyscha, täta och släta och kan ge en bra känsla under fötterna. Ull är mycket stark och håller länge. Eftersom det är en naturlig fiber är den mycket hållbar och hälsosam. Det har en medfödd förmåga att fånga mark och annat skräp och göra miljön dammfri. Ull har också en stor affinitet för färgämnen. Ull är relativt dyr och är därför inte så populär på marknaden.

Rostaftade mattor:

En unik typ av tuftade mattor är rosa tuftade mattor. Det är helt enkelt vackert och ger ett uppfriskande blick på ögat. Det är ett vackert tillägg till ditt hem som under möbelgolvbeläggningen. Det kan placeras under ett matbord, bredvid ditt studiebord, mitt i vardagsrummet och dess unika kronblad ger en härlig trendig essens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*