Home / Dekor / Typer av lövträ
Typer av lövträ

Typer av lövträ

STUBBS vägglampa

Hus har nu blivit symboler för en persons status i samhället. Och av samma anledning är alla mycket bekymrade över hur deras hus ser ut för andra. Det finns olika innovativa metoder som kan användas för att förbättra husets utseende. Börjar från golv måste allt vara noggrant och effektivt utformat så att de ger en helhetsvy av huset.

När det gäller golv finns det många alternativ tillgängliga på marknaden idag. När du väljer ett för vårt hus måste olika saker komma ihåg. Trägolv är bland de olika populära golvtyperna som finns tillgängliga på marknaden. Det finns olika typer av trägolv på marknaden.

Fasta hårdträ:

Detta är en av de mest populära typerna av trägolv som finns på marknaden. Detta är den typ som har funnits på marknaden i decennier. Med andra ord är hårt trä det traditionella valet. De finns som plankor som är ungefär ¾ tum tjocka. Den största fördelen med denna typ av lövved är att de kan refiniseras ett antal gånger. Eftersom golvet är ett område som utsätts för kraftig trampning ofta kan de tappa sin första finish och skönhet mycket snabbt. I sådana fall kan refinering vara en mycket effektiv metod för att återfå golvets finish.

ENGINEERED HARDWOOD:

Detta är en annan av trägolvtyper som snabbt får popularitet bland kunderna. Den största fördelen som denna typ av lövved har jämfört med andra typer är att de är mycket motståndskraftiga mot säsongsutvidgning och sammandragning. Till skillnad från traditionellt lövved är de tillverkade av flera lager och därför är de mer hållbara och denna egenskap med flera lager ansvarar för deras motstånd mot säsongsutvidgning och sammandragning. En nackdel är att de inte kan slipas och lackas ofta. Därför om de förlorar sin blanka natur är det svårt att återfå detta.

WIDE HARDWOOD:

Som namnet antyder är denna typ av lövträ bredare än de normala som finns tillgängliga. De finns vanligtvis i plankor som är cirka 5 tum breda. Den stora fördelen med det stora lövträet är att de ger ett estetiskt utseende till rummet. En annan viktig egenskap är att de finns i en mängd olika mönster och stilar. Att lägga dem är också mycket lättare på grund av de breda plankorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*